Home     |     Agenda     |     Speakers     |     Sponsors/Exhibitors     |     Registration    |     Support     |     Contact Us

 
Agenda-at-a-Glance

 


 

Presented by



 

Event Sponsors

Rare Earth

 


Exhibitors






 

 

 

Partners

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

~ All Video Presentations are now available On Demand through April 13, 2013 until 11:59 pm EDT.

 

~ Expo Pavilions are Open 24 Hours.

 

~ Connect with Social Media Open 24 Hours all 30 Days!

 

So what is different? Nothing, really. Now all the 30+ videos are on demand and attendees can still:


• Visit Exhibitors and Associates at the Expo, download material, request a chat if they’re online, send them emails, etc.;


• View Q & A Transcripts and post commentary to any Q & A Session;


• Add commentary in the Auditorium, Networking Lounge, etc.;


• Network via all the social media features: view attendee profiles, use video, audio or text chatting options + send emails, vCards, etc. Check out Who's Here at the click of a button!

 

Expo Pavilions Open 24 Hours:

Request a chat if they’re online, send them emails & more.

 

Social Media:

Open 24/7 through April 13 - all live!

 

NOTES:
 

~ All Video Presentations are now available On Demand through April 13, 2013 until 11:59 pm EDT.

 

~ Expo Pavilions are Open 24 Hours.

 

~ Connect with Social Media Open 24 Hours all 30 Days!

 

~ All presentations are in the Rare Earth Auditorium.
The Expo Pavilions have videos in booths, too.

 

 

Tuesday, February 12, 2013

7:00 am EST (12:00 GMT):

LOG IN, set up your profile, and familiarize yourself with the virtual environment!

 

9:00-9:03 am EST (14:00-14:03 GMT):

Greenroofs.com Opening Address from Linda Velazquez

 

9:03-9:05 am EST (14:03-14:05 GMT):

WGIN Opening Address from Prof. Dr. Manfred Köhler

 

9:06-9:20 am EST (14:06-14:20 GMT):

15-Minute Live Q & A with Linda Velazquez.

 

10:00-10:40 am EST (15:00-15:40 GMT):

Opening Keynote Address by Aditya Ranade, PhD, MBA: "Building-Integrated Vegetation: Redefining the Landscape or Chasing a Mirage?"

 

10:45-11:00 am EST (15:45-16:00 GMT):

15-Minute Live Q & A with Dr. Aditya Ranade.

 

3:00-3:55 pm EST (20:00-20:55 GMT):

Panel Session "Green Walls and Maintenance - Needs, Opportunities and Best Practices" with Melissa Daniels, Christopher Lyon, Steven Peck (Moderator), and James Sable

 

4:00-4:15 pm EST (21:00-21:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Steven Peck, Melissa Daniels, Chris Lyon, and James Sable.

 

Expo Wednesday, February 13, 2013

10:00-10:40 am EST (15:00-15:40 GMT):

Keynote Address by Mary Ann Uhlmann, GRP: "Green Infrastructure Design and the Biophilic Effect"

 

10:45-11:00 am EST (15:45-16:00 GMT):

15-Minute Live Q & A with Mary Ann Uhlmann.

 

1:00-1:55 pm EST (18:00-18:55 GMT):

"A Guide to Phytoremediation: A Symbiotic Relationship with Plants, Water & Living Architecture" by Patrick Carey

 

2:00-2:15 pm EST (19:00-19:30 GMT):

15-Minute Live Q & A with Patrick Carey and Dr. Alan Darlington.

 

Thursday, February 14, 2013

8:30-9:10 am EST (13:30-14:10):

"Profiles of Women Business Leaders Greening the Way" with Barbara Deutsch; Lexie Hain and Marguerite Wells; Vanessa Keitges; and Joy Schmidt

 

9:15-9:45 am EST (14:15-14:45):

30-Minute Live Q & A with Vanessa Keitges, Lexie Hain and Marguerite Wells, Joy Schmidt, Barbara Deutsch.

 

1:00-1:55 pm EST (18:00-18:55 GMT):

"The Greenroofs.com 2012 Top 10 List of Hot Trends in Greenroof & Greenwall Design + a Look into 2013" by Linda Velazquez and Haven Kiers

 

 2:00-2:15 pm EST (19:00-19:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Linda Velazquez and Haven Kiers.

 

Friday, February 15, 2013

10:00-10:40 am EST (15:00-15:40 GMT):

"Award Winning Designers Sharing Projects & Lessons Learned" with Michael Franco, Brendan Shea, Emily Shelton, and Keith Tufts

 

10:45-11:00 am EST (15:45-16:00 GMT):

15-Minute Live Q & A with Michael Franco, Brendan Shea, Emily Shelton, and Keith Tufts.

 

1:00-1:55 pm EST (18:00-18:55 GMT):

Panel Session "Environmental Healing through Phytoremediation - Chapter One" with Patrick Carey (Moderator), Dr. Alan Darlington, Dr. Paul Mankiewicz, and Dr. Clayton Rugh

 

2:00-2:15 pm EST (19:00-19:30 GMT):

15-Minute Live Q & A with Patrick Carey, Dr. Alan Darlington, Dr. Paul Mankiewicz, and Dr. Clayton Rugh.

 

Monday, February 18, 2013

In the Inspiration Nook:
10
:00-10:03 am EST (15:00-15:03 GMT):

"Upping the Urban Green.  What is the Actual and Potential Role of Ecology in our Cities?" by Dr. Mark Simmons and Christine Thuring

 

10:03-10:30 EST am (15:03-15:20 GMT):

Live Discussion Chat with Christine Thuring and Mark Simmons. They will also be online on March 4.

 

In the Inspiration Nook:
1:00-1:03 pm EST (18:00-18:03 GMT):

"Natural System for Recycling Wastewater and its Nutrients" by João Manuel Linck Feijó

 

1:05-1:20 pm EST (18:05-18:20 GMT):

15-Minute Live Q & A with João Manuel Linck Feijó.

 

Tuesday, February 19, 2013

7:00-8:10 pm EST (00:00-01:10 GMT):

Panel Session "Theory & Field Studies: An Interview with Dr. Ian Balcom from Lyndon State College of Vermont & Dr. Robert Cameron from Penn State - Phytoremediation Chapter 2" with Patrick Carey (Moderator)

 

No live Q & A today, but join them on Thursday, February 22 at 2:15 pm EST:

No Q & A with Patrick Carey, Dr. Ian Balcom, and Dr. Bob Cameron.

 

Expo Wednesday, February 20, 2013

10:00-10:50 am EST (15:00-15:50 GMT):

Keynote Address by Steven Peck, GRP, Honorary ASLA: "12 Reasons to Invest in Green Roofs"

 

11:00-11:15 am EST (16:00-16:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Steven Peck.

 

3:00-3:55 pm EST (20:00-20:55 GMT):

"Skyrise Ag: 5 Ways to Local Food Production" with Helen Cameron, Mohamed Hage, George Irwin, Ben Flanner and Alan Joaquin

 

4:00-4:30 pm EST (21:00-21:30 GMT):

30-Minute Live Q & A with Mohamed Hage, Helen Cameron, Ben Flanner, George Irwin, and Alan Joaquin.

 

Thursday, February 21, 2013

10:00-10:45 am EST (15:00-15:45 GMT):

"A Tale of Two Hydroponic Living Wall Systems from Canada and Spain" by Dr. Alan Darlington and Ignacio (Nacho) Solano

 

11:00-11:15 am EST (16:00-16:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Alan Darlington in English.  (Participate in the Q & A with Nacho Solano in Spanish on February 28.)

 

1:00-2:10 pm EST (18:00-19:10 GMT):

Panel Session "Theory & Field Studies: An Interview with Dr. Ian Balcom from Lyndon State College of Vermont & Dr. Robert Cameron from Penn State - Phytoremediation Chapter 2" with Patrick Carey (Moderator)

 

2:15-2:45 pm EST (19:15-19:45 GMT):

30-Minute Live Q & A with Dr. Ian Balcom and Dr. Bob Cameron.

 

Friday, February 22, 2013

9:00-9:20 am EST (14:00-14:20 GMT):

"Vegetation Development on Extensive Green Roofs Over Time" by Christine Thuring

 

9:30-9:45 am EST (14:30-14:45 GMT):

15-Minute Live Q & A with Christine Thuring.

 

10:00-10:30 am EST (15:00-15:30 GMT):

"Relaunch - Hamburg's New Green Roof Strategy" by Wolfgang Ansel

 

10:30-10:45 am EST (15:30-15:45 GMT):

15-Minute Live Q & A with Wolfgang Ansel.

 

1:00-1:55 pm EST (18:00-18:55 GMT):

"Coastal Green Roof Design and Native Plants" by Kevin Songer

 

2:00-2:15 pm EST (19:00-19:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Kevin Songer.

 

Monday, February 25, 2013

10:00-10:20 am EST (15:00-15:20 GMT):

"Investigación de Azoteas Verdes de la Universidad Autónoma Chapingo" - "Green Roof Research at the Chapingo Autonomous University" by Dr. Gilberto Navas

 

10:20-10:35 am EST (15:20-15:35 GMT):

15-Minute Live Q & A with Gilberto Navas.

 

Tuesday, February 26, 2013

1:00-1:15 pm EST (18:00-18:10 GMT):

"Áreas Verdes de la Ciudad de México & Azoteas Naturadas" - "Mexico City's Green Plan & Green Roofs" by Tanya Müller García

 

No Live Q & A with Tanya Müller García.  Due to scheduling conflicts, she will not be available for Q & A chatting.  Contact her at: tmuller.amenamex@gmail.com


Expo Wednesday, February 27, 2013

10:00-10:55 am EST (15:00-15:55 GMT):

Panel Session "La Agricultura Urbana en Iberoamérica y España" - "Urban Agriculture in Ibero-America and Spain" - in Spanish with Dr. Julian Briz, Dr. José María Durán-Altisent, Dr. Isabel de Felipe, Tanya Müller García (Moderator), Dr. Gilberto Navas, and Joaquin Sicilia Carnicer

 

11:00-11:15 am EST (16:00-16:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Julian Briz, José María Durán-Altisent, Isabel de Felipe, Gilberto Navas, and Joaquin Sicilia.

 

No Live Q & A with Tanya Müller García.  Due to scheduling conflicts, she will not be available for Q & A chatting.  Contact her at: tmuller.amenamex@gmail.com


3:00-3:25 pm EST (20:00-20:25 GMT):

Keynote Address by Javier Senosiain: "Bioarchitecture"

 

3:30-3:45 pm EST (20:30-20:45 GMT):

15-Minute Live Q & A with Javier Senosiain.

 

Thursday, February 28, 2013

10:00-10:45 am EST (15:00-15:45 GMT):

"A Tale of Two Hydroponic Living Wall Systems from Canada and Spain" - "Un Cuento de Dos Sistemas de Muros Verdes Hidropónicos de Canadá y España" by Dr. Alan Darlington and Ignacio (Nacho) Solano

 

11:00-11:15 am EST (16:00-16:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Ignacio (Nacho) Solano in Spanish.  (Participate with Alan Darlington in the Q & A in English on February 22.)

 

1:00-1:55 pm EST (18:00-18:55 GMT):

"Naturación Urbana en España" - "Urban Greening in Spain" by Dr. Julian Briz, Dr. José María Durán-Altisent, Dr. Isabel de Felipe, and Joaquin Sicilia Carnicer

 

2:00-2:15 pm EST (19:00-19:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Dr. Julian Briz, Dr. José María Durán-Altisent, Dr. Isabel de Felipe, and Joaquin Sicilia Carnicer.

 

Monday, March 4, 2013

In the Inspiration Nook:
1:00-1:03 pm EST (18:00-18:03 GMT):

"Upping the Urban Green.  What is the Actual and Potential Role of Ecology in our Cities?" by Dr. Mark Simmons and Christine Thuring

 

1:05-1:20 pm EST (18:05-18:20 GMT):

15-Minute Live Discussion Chat with Christine Thuring and Mark Simmons.  They will also be online on February 18.

 

2:00-2:25 pm EST (19:00-19:25 GMT):

"Phyto Kinetic: Gardens in Movement" by Marc Grañén

 

2:30-2:45 pm EST (19:30-19:45 GMT):

15-Minute Live Q & A with Marc Grañén.

 

Tuesday, March 5, 2013

1:00-1:25 pm EST (18:00-18:25 GMT):

"Development of Different Types of Green Roofs & Green Walls for Improved Urban Biodiversity and Green Clime Adaptation in Cold Climates" by Dr. Tobias Emilsson

 
1:30-1:45 pm EST (18:30-18:45 GMT):15-Minute Live Q & A with Tobias Emilsson. 

3:00-3:05 pm EST (20:00-20:05 GMT):

"The Status of Chinese Green Roofs at the Moment and in the Future" by Wang Xianmin

 

No live Live Q & A with Wang Xianmin.  Contact him at bj6312@sina.com.


Expo Wednesday, March 6, 2013

10:00-10:25 am EST (15:00-15:25 GMT):

Closing Keynote Address by Dusty Gedge: "Reflections of a Green Roof Campaigner and Visions of the Future"

 

10:30-10:45 am EST (15:30-15:45 GMT):

15-Minute Live Q & A with Dusty Gedge.

 

4:45-5:59 pm EST (21:45-22:59 GMT):

Panel Session "Sky Parks in the Public Realm - Elevating Green Ways and Urban Connectivity" with Dr. Maureen Connelly (Moderator), Sadhu Aufochs Johnston, Randy Sharp, and Dr. Tan Puay Yok

 

6:00-6:15 pm EST (23:00-23:15 GMT):

15-Minute Live Q & A with Dr. Maureen Connelly, Sadhu Aufochs Johnston, Randy Sharp, and Dr. Tan Puay Yok.

 

Thursday, March 7, 2013

1:00-1:25 pm EST (18:00-18:25 GMT)

"Green Roofs & Solar: Double Your Benefits!" by Jörg Breuning and Ryan Miller

 

1:30-1:45 pm EST (18:30-18:45 GMT):

15-Minute Live Q & A with Jörg Breuning and Ryan Miller.

 

3:00-3:40 pm EST (20:00-20:40 GMT:

"Introduction to Integrated Water Management" by Jeff Bruce

 

3:45-4:00 pm EST (20:45-21:00 GMT):

15-Minute Live Q & A with Jeff Bruce.

 

Friday, March 8, 2013

10:00-10:40 am EST (15:00-15:40 GMT):

"Urban Green in Australia" by Matt Dillon

 

 No Live Q & A with Matt Dillon.  Contact him at: president@GRaus.com.au.


1:00-1:40 pm EST (18:00-18:40 GMT):

"How Green Roofs in Copenhagen Create New Opportunities, Climate Adapt Our City and Transform Our Living" by Dorthe Rømø

 
No Live Q & A with Dorthe Rømø.  Contact her at: dorrom@tmf.kk.dk.

Monday, March 11, 2013

1:00-1:30 pm EDT (17:00-17:30 GMT):

"The Marina Bay Sands Integrated Resort" by Jaron Lubin

 

No Live Q & A with Jaron Lubin.  Contact him at: jlubin@msafdie.com.


Tuesday, March 12, 2013

3:00-4:45 pm EDT (19:00-20:45 GMT):

"The Status of Chinese Green Roofs & Featured Presentations from the 2012 Hangzhou China•World Green Roof Congress" by Wang Xianmin

 

No live Live Q & A with Wang Xianmin.  Contact him at bj6312@sina.com.


Wednesday, March 13, 2013

4:00-4:02 pm EDT (20:00-12:03 GMT):

Greenroofs.com Closing Address from
Linda Velazquez

 
4:05-4:20 pm EDT (20:05-20:20 GMT):

15-Minute Live Q & A with Linda and Aramis Velazquez.

 

***New Video & Live Q & A on Wednesday, April 3, 2013

In the Inspiration Nook:
On Demand:

"Green Roofs on Lean-tos" by Alison Liedkie

 

10:00-10:15 am EST (15:00-15:15 GMT):

15-Minute Live Discussion Chat with Alison Liedkie.

 
 

Visit the Expo Pavilions & Social Media Open 24 Hours!

 
 

All Videos On Demand Now through 11:59 pm EDT on April 13, 2013

 

*NOTE:  USA & Canada are on Standard Time until 10 March 2013 at 2 am local time.
UK / Europe are on Standard (Winter) Time until Sunday 31 March 2013 01:00 (1 am) GMT.

 


 a greenroofs.com & wgin event

  © 2012 Greenroofs.com, LLC. All rights reserved